logo logo

VTM Starstruck

Freddie Mercury

Starstruck is een programma op VTM waarin onbekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen in een zangwedstrijd om wie het allerbest hun idool belichaamt. Per aflevering zagen we vier iconen die in de eerste ronde telkens door 3 zangers of zangeressen worden vertolkt. De vakjury koos vervolgens wie het beste hun idool wist neer te zetten. In de tweede ronde mochten de vier winnaars het tegen elkaar opnemen in de sing-off. Het resultaat waren 12 muzikale iconen die het tegen elkaar mochten uitvechten om de titel van beste imitator.

In de zomer van 2022 werd ik opgebeld door het productiehuis Banijay Belgium met de vraag of ik geïnteresseerd was om mee te doen aan een gloednieuw tv-programma. Deze gigantische muziekshow zou uitgezonden worden op VTM. In het programma zouden enkele fans hun favoriete zanger of zangeres vertolken. Stem, looks, ticks, kledij, bewegingen,... "Alles moet perfect zitten".

Ik heb in m'n leven al wat zangers uitzonderlijk gedetailleerd bestudeerd en zelfs geïmiteerd: Elvis Presley, Paul McCartney, Freddie Mercury,... Dus die uitdaging triggerde mij onmiddellijk. Ik liet hen weten dat als ik zou meedoen dat Freddie Mercury de enige keuze kon zijn voor mij.

Het was voor mij persoonlijk niet zonder risico natuurlijk. Wat als ik er niet als de beste Freddie zou uitkomen? Wat betekent dat dan voor Mother Mercury? Is het wel slim om mee te doen? Is het een optie om niet mee te doen? Als ik niet mee doe en ze halen toch drie Freddie's op het podium waar ik niet bij sta, heb ik dan niet al onmiddellijk verloren? Na veel wikken en wegen, heb ik toegezegd. Mijn enige doel was om er als beste Freddie uit te komen. De rest zou bonus zijn.

In het najaar van 2022 werd het programma opgenomen en moest ik zwijgen als een graf over m'n deelname. Meer dan en jaar later op 1 december 2024 was het dan zo ver! De eerste aflevering werd uitgezonden. Ik mocht mij van m'n beste kant laten zien in de tweede aflevering. Op 8 december 2023 koos de vakjury mij als allerbeste Freddie Mercury van België na een hevige strijd met twee andere Freddie's op de tonen van 'Don't stop me now'. Wat een ontlading! Mijn doel was bereik. Nu was het gewoon nog plezier maken. De strijd was voor mij persoonlijk gestreden. Ik mocht eigenlijk nog een ererondje maken met 'I want to break free'. Ik heb er zo ontzettend hard van genoten om mijn ding te mogen doen on the big stage. Daarnaast zag ik ongelofelijk vette performances van onder andere Bruno Mars (Steven Van Peborgh) en Lady Gaga (Otice Dury).
Tot mijn grote verbazing werd ik naar de finale gestemd. Wat een ongelofelijk geschenk. Op 19 januari mocht ik het opnemen tegen Bruno Mars, Whitney Houston, Elton John,... 
Mijn performance van We are the champions bleek voldoende om uitgeroepen te worden tot winnaar van Starstruck 2024. Ik mocht de Starstruck award meenemen naar huis en starten aan een tour door de Vlaamse culturele centra. Daarin mogen we locaties als 'Capitole Gent', 'Stadsschouwburg Antwerpen', 'Trixxo Hasselt' en 'Concertgebouw Brugge' opnemen. DON'T STOP ME NOW!!

Wil je Sonny Vande Putte boeken voor jouw event? Neem dan zo snel mogelijk contact op!